Verduurzaming 633 woningen te Almelo.

In opdracht van de Almelose woningstichting Beter Wonen, is Middelkamp projectmanagement betrokken bij de verduurzaming van 633 woningen te Almelo. Deze werkzaamheden worden in samenwerking uitgevoerd tussen Su-VC www.suijkerbuijkvc.nl en Occupant en www.occupant.nl

Beter Wonen knapt honderden huurwoningen in Almelo op

Beter Wonen gaat de komende jaren verspreid in heel Almelo honderden huurwoningen renoveren en verduurzamen. Momenteel worden in de wijk Ossenkoppelerhoek 16 flatwoningen aan de Jacob van Ruysdaelstraat en 32 aan de Gerard Doustraat aangepakt. De flats staan inmiddels in de steigers.

Het betreft bij deze huizen om een combinatie van planmatig onderhoud, asbestsanering en isolerende maatregelen. Naast het vernieuwen van keuken en toilet wordt, waar nog aanwezig, het lavet in de badkamer vervangen door een douche. De isolerende maatregelen bestaan uit het plaatsen van centrale verwarming, kunststof kozijnen met isolatieglas en het aanbrengen van dak- en vloerisolatie. „Daardoor zijn de woningen straks comfortabeler en energiezuiniger. Ze gaan van energielabel G of F naar A. Een hele vooruitgang”, zegt wijkregisseur Elske Alberts van Beter Wonen

Verduurzamen

De renovatie van de flatwoningen is onderdeel van een grootscheepse renovatie, waarbij de Beter Wonen verspreid in Almelo de komende jaren 600 woningen gaat verduurzamen. De eerste huizen,  in de Jan Steenstraat (Ossenkoppelerhoek) en Seringenstraat (Riet-Nieuwland) zijn inmiddels gereed. Een geslaagde pilot, kwalificeert de wijkregisseur van Beter Wonen. „Huurders zijn dik tevreden over de verbeteringen.”

Omdat het om zoveel woningen gaat, lopen de totale kosten van de operatie in de ettelijke miljoenen. „Huurverhogingen zijn daarom nodig om de renovatie te financieren.” Het gaat om oudere woningen die veelal zijn gebouwd in de jaren 50, 60 van de vorige eeuw. Goedkope woningen, met een gemiddelde maandelijkse huursom van 360 euro. Dat ligt flink onder de huurtoeslaggrens.

Link naar artikel: http://Tubantia verduurzaming 633 woningen Almelo